субота, 11. април 2009.

EXPLORE YOURSELF




Biser iskonske prirode - planina Durmitor ima 48 vrhova (preko 2000m), 5 kanjona, 18 jezera, 748 izvora bistre planinske vode, šume u kojima su stabla stara i po pola vijeka. Na oko 40.000 hektara prostire se Nacionalni park čija je polovina upisana u svjetsku kulturnu baštinu - UNESCO. Sa 2522m visokog vrha Bobotovog kuka, kao na dlanu se vidi čitava Crna Gora.

Pođite i vi da zadovoljite svoj avanturistički duh na nekoj od 200 km alpinističkih i staza za šetnju, koliko ih ima na Durmitoru.

Kanjon Tare je najduži i najdublji u Evropi, jedna od rijetkih prirodnih cjelina i kao takva je pod zaštitom UNESCO -a kao dio svjetske prirodne baštine. Na svijetu je jedino Veliki kanjon rijeke Kolorado u SAD - u veći od kanjona Tare. Na najdubljem mjestu kanjona kamene litice, koje je izdubila rijeka, visoke su 1300 m.

Tara je i najveći evropski rezervoar pitke vode. Postoje mnoge rijeke na kojima se splavari, ali Tara je jedina čiju vodu možete da pijete. Uz to možete da uživate i u lovu i ribolovu, u posmatranju ptica kojih ima 130 vrsta.

2 коментара:

  1. Hej,zdravo,evo čitam ovo,baš je dobro,ima smisla,fin je predlog za odmor sjever cg-a.

    ОдговориИзбриши
  2. hej cao , evo citam ovo i mogu ti reci da si jako lijepo uradila ovu zanimljivost , samo tako nastavi!

    ОдговориИзбриши