недеља, 26. април 2009.

DOGAĐAJI U KOTORU


Dani Kamelije

Manifestacija, za koju se vrijedne kotorske domacice i uzgajivacice cvijeca iz Boke Kotorske pripremaju cijele godine.Ta manifestacija se odrzava u martu. U cast lijepog cvijeta kamelije, koji tokom proljeca krasi skoro sve kotorske baste, odrzavaju se izlozbe cvijeca, likovne izlozbe, pozorisne predstave i drugo. Ipak, najznacajnije je istaci da program manifestacije ukljucuje „Bal kamelija“ i izbor Dame kamelije. To je obicno neka od poznatijih zenskih licnosti, koju drustvena angazovanst, te pozrtvovanja i ostvarenja u prethodnoj godini kandiduju za titulu „ Dame kamelije “. Na toj smotri okupi se veliki broj kulturnih poslenika, postovalaca cvijeca i uzgajivaca kamelije.

Festival Pomorskog Filma

Vec nekoliko godina u Kotoru se tokom mjeseca juna, odrzava revija filmova koji su napravljeni da bi promovisali bogatstvo morskog akvatorija Crne Gore i putem filmskog platna posjetiocima docarali podmorje i cari ronjenja i istrazivanja morskog dna. Osim fimova iz Crne Gore na reviji se prikazuju i filmovi o podmorju iz zemalja iz okruzenja i nekih evropskih drzava.

Kotorske Ljetnje Feste

Traju tokom jula. Za ljubitelje lijepog zvuka, klasicne i duhovne, kamerne te instrumentalne muzike, najinteresantija je muzicka svecanost KOTOR PRO ARTE. Tu manif

estaciju obiljezavaju koncerti koji se uglavnom odrzavaju u kotorskim crkvama, i koncertnim dvoranama. Poklonici kulture u mogucnosti su da odslusaju mnoge koncerte velikih svjetskih muzickih stvaralaca. Dvorane za koncertna muziciranja u Kotoru, tih dana, ispunjene su zvucima glazbe koja je nekada izvodjena na evropskim dvorovima.

2 коментара:

  1. ti ovo baš lijepo radiš,al za ove događaje nisam baš znala, eto podsjeti me ): ): ): ): voljela bih posjetiti dane kamelije,to mi se sviđa.

    ОдговориИзбриши
  2. fino,fino,sviđa mi se,imaš ukusa za ove događaje,ne znam da li ih voliš koliko i ja ):):

    ОдговориИзбриши