недеља, 26. април 2009.

DOGAĐAJI U KOTORU



Internecionalni Festival Mode

Tokom jula Kotor je sve više prepoznatljiv i po modnim dešavanjima. Festival mode traje nekoliko dana i okuplja modne kreatore iz Crne Gore okruženja i inostranstva. Najzastupljeniji, su ipak renomirani italijanski kreatori i njihove najnovije kreacije. Smotra mode u Kotoru traje već nekoliko godina, a do sada su se na njoj, izmedju ostalih, predstavili : Dolce Gabanna, Pal Zileri, Prada, Armani, Ferre, Versace... Pored ljubitelja savremenih modnih trendova i lijepog oblčcenja, tih dana Kotor je i stječište biznismena, glumaca, vlasnika modnih kuća i ostalih ličnosti iz svijeta dzet seta.


Bokeljska Noć

Još jedna avgustovska manifestacija prepoznatljiva u Kotoru, po defileu čamaca, koji se danima prije toga ukrašavaju. Uredjivanje čamaca podrazumijeva i takmičenje, medju njihovim vlasnicima, u ideji kojom se prilikom ukrašavanja vodi. čamci krstare duž kotorske luke, u defileu, ukrašeni svjetiljkama. Uporedo sa ukrašenim brodićama, koja se jedna za drugom lagano kreću, na kotorskim trgovima traje zabava uz pjesmu, igru i veselu atmosferu. Na kraju večeri bira se najljepše uredjena barka, a Bokešaka noć završava se svečanim vatrometom.

2 коментара:

  1. Bravo,odlično ti je ovo,ja idem na ovu smotru mode znaš,i neizostavno sam na Bokeljskoj noći,to volim,ovakve događaje.

    ОдговориИзбриши
  2. Ja ti obožavam ovakve događaje,idem,uživam, i tako,idem svaki put na ovu smotru mode,mogu ti reći fantastično je.

    ОдговориИзбриши